Företaget

SLP idag

I våra produktionslokaler i Övertorneå tillverkas alla våra olika ekipage. På ca 7000 m3 tillverkas årligen cirka 100 enheter idag för leverans till Sverige, Norge och Finland. Vi tillverkar allt från chassier och hjälpramar till flak i våra manuella svetsstationer. En ny ytbehandlingsanläggning har tagits i drift i mars 2015 där vi blästrar och lackar alla våra produkter. All hantering mellan bläster och lack sker inomhus, allt för bästa tänkbara slutresultat. I våra svetsade konstruktioner används enbart högkvalitativa slit- och konstruktionsstål.

Efter godkänd lackering flyttas produkterna till montageavdelningen där erfaren personal startar det sista steget till färdig produkt. Endast kvalitetskomponenter används för att säkerställa funktionalitet och tillgänglighet. Kvalitetskontroll efter slutfört montage är en självklarhet innan ekipaget registreringsbesiktas och levereras till kund.

SLP erbjuder även service, reparationer och reservdelar från anläggningen i Övertorneå.

 

Våra produkter

Alla våra produkter är egenutvecklade och tillverkade inom våra egna väggar. Vi kontrollerar hela processen – från ax till limpa. Vi är lyhörda för kundens krav och önskemål och ser ett nära samarbete med kunden som en förutsättning för ett lyckat resultat. Vår långa erfarenhet från gruv- och anläggningsindustrin avspeglar sig i våra produkter. Ett ekipage skall vara anpassat för den miljö det skall verka i under lång tid. Det vi levererar skall vara bättre än ”good enough”!

 

Utveckling

Omvärlden utvecklas och vi med den. Våra kunders erfarenheter av våra produkter är viktig information. Det är utifrån denna information som vi kan vidareutveckla våra leveranser inför framtiden. Vi arbetar målmedvetet med att öka nyttolaster genom viktreduktion på våra konstruktioner, dock är vi noggranna med att inte gå över gränsen.

I vårt utvecklingsarbete tittar vi även på helt nya lösningar. Målet med detta arbete är även det att skapa en produkt som ökar produktiviteten hos vår slutkund, men även minskar miljöbelastningen.